2 Nisan 2014 Çarşamba

AYM: twitter'in kapatılması hak ihlali hemen açılmalı


AYM: Başvurucuların hakları ihlal edildi. Gereğinin yapılması için karar TİB ve Bakanlığa gönderildi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararında, neden yasak kararının hemen kaldırılması gerektiği de şöyle açıklandı:

“Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan bir sosyal paylaşım sitesine erişimin engellenmesinin bu kişilerin demokratik toplumun temellerinden olan ifade özgürlüğünü sınırlayıcı etkisi dikkate alındığında, bu tür sınırlamaların hukuka uygunluğunun acilen denetlenmesi ve hukuka aykırılık tespiti halinde sınırlamanın hemen kaldırılması demokratik hukuk devleti ilkesinden kaynaklanan bir zorunluluktur. Söz konusu idari uygulamaya ilişkin yukarıda belirtilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen başvurucuların ihlal iddiasına konu olan twitter.com isimli siteye erişimin halen mümkün olmadığı görülmektedir. Sosyal medyada belli olay ve olgulara ilişkin olarak paylaşılan haber ve düşüncelerin zamanın geçmesiyle güncelliğini yitirip etki ve değerini kaybedebileceği açıktır.”

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Basın Konseyi, twitter'a erişimin engellenmesini "hak ihlali" olarak gören Anayasa Mahkemesi kararının derhal uygulanmasını istedi.

Konsey'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Twitter'a erişimin engellenmesi kararına karşı Türkiye Barolar Birliği'nin açtığı dava üzerine, Ankara İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının gereği henüz yerine getirilmemişken, en son Anayasa Mahkemesi de konuya dair yapılan bireysel başvuru sonucunda; 'hak ihlali' kararı vermiştir. Hukuk düzenimizdeki en Yüksek Mahkemenin, bu uygulamanın “insan hakları ihlali' teşkil ettiğini tescil etmesi karşısında, Twitter'a tekrar erişimin DERHAL sağlanması, demokratik hukuk devleti olmanın bir gereğidir. Basın Konseyi olarak, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, kararı hassasiyetle, vakit geçirmeksizin yerine getirmesini bekliyoruz."

0 comments:

Yorum Gönder

İnternet Defteri

Bunlara Göz Atabilirsin

Ünlü Yıldız dan frikik

Herkesin içinde
çıplak fotolar verdi

Yeni macera üstsüz pozlar

Dövmelerini göstermek için
üstsüz pozlar verdi.

Biberiye yağının saça
ve cilde faydaları

Biberiye cilt bakımında hemde
hijyen sağlamada çok başarılı.

İç çamaşırıyla hizmet
eden garson kız!

Mesaisin de sadece iç
çamaşırı giyerek çalışıyor.

Bu Blogda Ara

Archive

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Followers

 

Haber Denk. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com